Hrana bogata ugljikohidratima i utjecaj na zdravlje

SRI, 23.04.2014. u 15:32
POGLEDA 1916

Žitarice, proizvodi od brašna i žitarica, krumpir, riža i kukuruz, sve je to hrana koju obilno koristimo u današnjoj prehrani, a bogata je ugljikohidratima, koji se opet u našem probavnom sustavu rastvaraju na jednostavnije šećere. Iako takvu prehranu uzimamo zdravo za gotovo, brojni znanstvenici i stručnjaci počinju shvaćati kako je štetna za nas i možemo je vezati za brojne bolesti, a najnovija istraživanja povezuju gluten, protein koji možemo naći u žitaricama, sa preko 50 raznih bolesti [...] više »

ČOVJEK, PČELE I BUMBARI

UTO, 22.04.2014. u 20:21
POGLEDA 3444

Prva asocijacija mi je definitivno jedna dječja pjesmica koja ide ovako: Bumbari se sastali i na pčele napali: / „Kakav je to red, da ne date med?“/ Pčele rekle: „Radite, pa se onda sladite.“ / „Nije to za nas“, rekoše u glas. / „E kad nije gladnice“, / Rekle pčele radnice / „Slobodan vam put, / med ne damo žut“. Gdje je i nezaboravni lik iz crtića Pčelica Maja. Iako nisam ime dobila po njoj već zato što sam se rodila u mjesecu maju, često bi me od dragosti znali nazvati pčelica Maja, na [...] više »

Medicinska marihuana

PET, 18.04.2014. u 22:18
POGLEDA 1620

Iako se nekome može učiniti kao kontroverzna tema, danas zapravo nema sumnje kako se marihuana može koristiti za liječenje ili ublažavanje simptoma velikog broja bolesti. Uzmimo samo primjer dr. Sanjaya Gupte, jedne od medijski najeksponiranijih osoba na području medicine u SAD-u, koji je u siječnju 2011. godine dospio na popis 10 najutjecajnijih javnih osoba časopisa Forbes, a u siječnju 2009. godine povukao se iz kandidature za poziciju tzv. Glavnog kirurga SAD-a, što je zapravo funkcija [...] više »

Dijeta temeljena na ugljikohidratima vs. paleo dijeta

UTO, 15.04.2014. u 20:45
POGLEDA 1313

Kada smo pisali o paleo dijeti , ustvrdili smo kako ona podrazumijeva prehranu bogatu prije svega mastima, te izbjegavanje hrane bogate ugljikohidratima, a temelji se na pretpostavci kako se genetsko naslijeđe ljudi nije toliko promijenilo u posljednjih 15 000 godina kada postupno prelazimo s lova hrane i skupljanja plodova na poljoprivredu. Kako bi se shvatile sve koristi prelaska na paleo dijetu, prije svega bi se trebalo pozabaviti načinom na koji ljudsko tijelo reagira na današnju [...] više »

MALI VODIČ KROZ SVEMIR - TAMNA ENERGIJA

NED, 13.04.2014. u 23:32
POGLEDA 1538

Ironija je prirode da je najizdašniji oblik energije u svemiru ujedno i najmisteriozniji. Od nevjerojatnog otkrića kako se svemir ubrzano širi, pojavila se nepromjenjiva slika koja ukazuje kako su dvije trećine svemira sazdane od „tamne energije“ (različito od tamne materije) – neke vrste gravitacijski odbojnog materijala. Međutim, jesu li dokazi dovoljno jaki da bi opravdali nove, egzotične zakone prirode? Ili možda postoji jednostavnije, astrofizičko objašnjenje krajnjeg ishoda? Priča o [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka