Ženska posla

UTO, 11.04.2014. u 21:17
POGLEDA 1619

Pozabavimo se malo matematikom, elementarnom matematikom. Na svijetu je gotovo podjednak broj žena i muškaraca, žene čak u nekoliko postotaka (preračunato u nekoliko milijuna) prednjače. Logičkom analizom, pretpostavlja se da je odnos spolova i u drugim kategorijama ravnopravno raspoređen, u odnosu 1:1. To bi, nadalje, značilo, da postoji približno jednak broj zaposlenih muškaraca, kao i zaposlenih žena, uz neke devijacije, ovisno o vrsti posla koja se obavlja i koja zahtjeva veću fizičku [...] više »

Šminkanje – uljepšavanje ili skrivanje?

SUB, 10.04.2014. u 23:12
POGLEDA 1489

Svaka sezona sa sobom donosi nove trendove. Kako dizajneri lansiraju svoje odjevne kolekcije i na taj način pokreću trendove, tako i visažisti sugeriraju koje su boje make-upa ovosezonski hit. Tako dobivamo sto i jedan savjet - kako male oči vizualno učiniti većima, kako tanke usne učiniti punijima, kako suziti nos, naglasiti jagodične kosti, proširiti ili suziti čelo... I nerijetko posegnemo za alatom, kupimo kistove i četkice i bacimo se na transformiranje sebe same, ali bez kirurškog [...] više »

„Najnasilniji element društva je neznanje“

PON, 08.04.2014. u 20:01
POGLEDA 1407

Nasilje je sveprisutni fenomen suvremenog društva, koje se, kao prežitak nekih prošlih vremena u kojem je bilo prihvatljivi način rješavanja konflikta, ukorijenilo kao rastuća društvena devijacija. Sve manje pozornosti pridaje se izgradnji kvalitetnih međuljudskih odnosa, što zbog pomanjkanja vremena da se tome posvetimo, što zbog društvene i ekonomske krize koja usmjerava pozornost na egzistenciju, a sve drugo stavlja u drugi plan, izazivajući pritom frustraciju, ogorčenje, depresiju, a [...] više »

MALI VODIČ KROZ SVEMIR - TAMNA MATERIJA

PET, 07.04.2014. u 00:37
POGLEDA 1574

1978. Bruce Springsteen u svojoj pjesmi „Darkness on the Edge of Town“ koristi „tamu na rubu grada“ kao metaforu za sve ono pusto i nepoznato s čim se svi suočavamo odrastajući i pokušavajući shvatiti svijet. Astronomi koji rade na problemu dešifriranja podrijetla i sudbine svemira moraju se poistovjetiti s Bossovim osjećajem za takvu vrstu tragične čežnje. Ovi znanstvenici koji se zagledaju u zvijezde suočavaju se s vlastitom tamom na rubu grada (ili, u ovom slučaju, na rubu galaktika) već [...] više »

„Tolerancija je harmonija u različitosti“

UTO, 03.04.2014. u 23:21
POGLEDA 2409

Tolerancija je škakljiv pojam – ona nužno ukazuje na činjenicu da se nešto mora tolerirati, podnositi. Onaj koji tolerira zapravo podnosi nešto što mu smeta, što mu ne odgovara. Međutim, tolerancija istovremeno, u svakodnevnom govoru, ali i prema definicijama različitih (međunarodnih) organizacija, znači i prihvaćanje različitog, uvažavanje drugih i svojevrsno poštovanje. Ona svoje temelje ima prije svega u znanju i obrazovanju, ali i otvorenosti spram postojanju i uvažavanju bogatstva [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka