Regeneracija živih bića

SUB, 01.04.2014. u 22:01
POGLEDA 4256

Rukovanje sjekirom te motornim i električnim pilama zahtijeva opreznost i usredotočenost. Svaka neopreznost, kojoj gdjekad kumuje alkohol, može operatera tih alatki skupo stajati jednog, dvaju ili više prstiju (ili nešto još gore), nakon čega za cijeli život preostaje samo žal za izgubljenim, jer što se uostalom može? Nije kao da prsti mogu ponovo narasti. No na našoj lijepoj zemaljskoj kugli postoje vrste koje posjeduju sposobnost obnove dijelova tijela, a jedna od najmoćnijih je [...] više »

Joža Horvat – morski vuk, pisac, junak

PET, 28.03.2014. u 15:15
POGLEDA 2035

Kada me jutros mlađi upitao da mu pomognem oko lektire, sa oduševljenjem sam ponovo uzeo „Waitapu“ u ruke i emocije su krenule poput plime. Ponovo sam, uzevši tu bezvremenu knjigu u ruke, osjetio istu onu čaroliju koju sam osjetio nekad, tamo neke davne zime 1978. kada sam je prvi put držao u rukama ispod deke s baterijskom lampom. Oduševljenje tim Malim prinčevima mog djetinjstva, bili oni u Međuzemlju, na polinezijskim otocima ili u grotlu ugašenog vulkana Etne, obuzelo me istim onim žarom [...] više »

LA COSA NOSTRA

ČET, 27.03.2014. u 00:44
POGLEDA 4012

Ono što je prvotno značilo život, borbu za oslobođenjem Sicilije, preraslo je u zločinačko bratstvo organiziranog kriminala diljem svijeta. Postoji više objašnjenja podrijetla riječi „mafia“. Korijen vuče od sicilijanskog pridjeva „mafiusu“ nastalo od arapskog „mahyas“, a znači agresivan, hvalisav, čak i hrabar čovjek. U starom talijanskom dijalektu „maffia“ je bila riječ za siromaštvo. Konačno, najpoznatije podrijetlo riječi je akronim, nastao od borbenog pokliča u vrijeme kada je Italija [...] više »

MALI VODIČ KROZ SVEMIR – SUNCE I PLANETI SUNČEVA SUSTAVA

NED, 23.03.2014. u 23:44
POGLEDA 4554

Sunce je zvijezda u srcu Sunčeva sustava. Njegova jaka gravitacija veže osam planeta, asteroide i komete za njihove putanje. Sunčeva nuklearna reaktorska jezgra proizvodi energiju koju Sunce zrači kroz čitav sustav. Starost Sunca je 5 milijardi godina, a isto toliko mu je preostalo života. Od Zemlje je udaljeno 149,6 milijuna kilometara (svjetlu s njega treba nešto više od 8 minuta, točnije, 8 minuta i 19 sekundi, da dođe do Zemlje) a od najbliže zvijezde čak 40 bilijuna kilometara. Promjer [...] više »

Gostovanje Slavenke Drakulić u „pričiginskoj“ Bookvici

PET, 21.03.2014. u 23:23
POGLEDA 1261

U četvrtak 20. ožujka u „pričiginskom“ izdanju Bookvice, koja se tradicionalno održava u klubu Quasimodo, gostovala je poznata hrvatska književnica Slavenka Drakulić. Ona je iskoristila veliki interes javnosti kako bi ovom prilikom promovirala svoje najnovije prozno djelo „Optužena“ koje je izdano 2012. godine pod paskom izdavačke kuće V. B. Z. Radnja ovog romana prati komplicirani odnos između majke i kćeri, točnije, zlostavljanje koje djevojčica trpi od strane majke i tragičnu [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka