Jeste li znali...otok Hvar među 10 najljepših na svijetu

SRI, 19.03.2014. u 23:42
POGLEDA 1671

U zemlji s više od tisuću otoka, jedan se posebno istaknuo svojom ljepotom. Hvar već godinama ugledni svjetski časopisi svrstavaju među deset najljepših otoka na svijetu. Poznate europske i američke televizijske kuće o njemu snimaju reportaže, pa Hvar uz Dubrovnik postaje jedan od sinonima hrvatskog turizma. Ljeti ovaj otok vrvi turistima iz cijelog svijeta, pa ne čude ni brojna domaća priznanja i turističke nagrade. Početak turizma na Hvaru seže u davnu 1868. kada je u Hvaru osnovano [...] više »

100. godišnjica smrti Antuna Gustava Matoša

PON, 17.03.2014. u 12:12
POGLEDA 1469

17. ožujka 2014. navršava se 100 godina od smrti Antuna Gustava Matoša, jednog od najutjecajnijih hrvatskih književnika i ikone hrvatske moderne. Hrvatsku književnost, kulturu i društvo zauvijek je zadužio svojim pjesmama, novelama, putopisima, kritikama, feljtonima i esejima. Rođen je 13. lipnja 1873. godine u Tovarniku (Srijem) a dvije godine kasnije s roditeljima se odselio u Zagreb gdje je završio osnovnu osnovnu školu i upisao gimnaziju u kojoj se nije najbolje snašao i koju je [...] više »

Plagiranje, tj. najlakši način da postaneš popularan

SUB, 15.03.2014. u 00:33
POGLEDA 1461

Povijest plagiranja počinje još u 1. stoljeću, kada se rimski pjesnik Marcijal požalio da mu je stihove ukrao drugi pjesnik. 1601. godine dramatičar Ben Jonson je upotrijebio riječ „plagijat“ kako bi opisao literarnu krađu. Definicija ove riječi bi glasila: pretenzija na autorstvo, nezakonito prisvajanje jezika, misli, ideja ili izraza drugog autora. Sumnjamo da je zadnjih tjedan dana ostao nezamijećen jedan simpatičan crno-bijeli video pod naslovom „First Kiss“. Autorica je Amerikanka [...] više »

Najava izložbe "Istanbul - Kratki rezovi" fotografa Ivice Ivčevića

PET, 14.03.2014. u 00:14
POGLEDA 982

U Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, u petak 14. ožujka u 20h, otvara se izložba fotografija mladog zadarskog fotografa Ivice Ivčevića pod nazivom Istanbul – Kratki rezovi. Izložba će biti otvorena do 31. ožujka 2014. "Istanbul - Kratki rezovi" Svjedoci smo kako su mnogi gradovi svijeta ujedno i turističke destinacije, a gdje ima turista tu ima i puno fotoaparata što ujedno implicira da ima i puno fotografa, naročito danas u vrijeme postindustrijskog napretka i sveopće [...] više »

13. ožujka 2014. - Svjetski dan bubrega

SRI, 12.03.2014. u 20:35
POGLEDA 1619

13. ožujka 2014. javnozdravstvenom akcijom u svim većim gradovima u Hrvatskoj obilježit ćemo Svjetski dan bubrega. Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o važnosti uloge bubrega u našem organizmu te širenje poruke da su bolesti bubrega česte, u sve većem porastu i ubojito štetne, ali da se ipak mogu spriječiti i kvalitetno liječiti. Ove godine tema su kronične bolesti bubrega i starenje. Ta dva zrna graha imaju svestranu ulogu u našem organizmu, koja je od životne važnosti. Oni [...] više »

Nina promozione

Pravi užitak u kupatilima sa talijanskom sanitarijom.

Nicomi

Dobro koncipiranim asortimanom rješenja za implementaciju navedenih sustava, ispunjavamo aktualnu nezaobilaznu potrebu za suvremenom, ali u isto vrijeme i pristupačnom tehnologijom, osiguravajući SIGURNOST, KOMFOR I UGODAN OSJEĆAJ.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka