Ugodno s korisnim - refleksologija

ČET, 12.10.2009. u 11:10
POGLEDA 1731

Refleksologija spada u alternativne metode liječenja i ima za cilj potaknuti opuštanje i liječiti neke zdravstvene tegobe, posebno vezane uz mišićni sustav ( stopalima, dlanovima , ušima).

Raspored područja na stopalima odgovara strukturi organizma, stopala su podijeljenje na refleksne zone i refleksne točke. Stimulirajući te točke dolazi do uklanjanjanja blokada koje onemogućuju normalno funcioniranje pojedinih organa.

Nakon uvodnog opuštanja stopala masažom, tretiranje zona na stopalima je na početku neugodno, bolno, a pravo olakšanje dolazi tek nakon tretmana masaža nam pomaže u uklanjanju blokada u protoku tjelesne energije, normaliziranje protoka krvi i limfe u različitim dijelovima tijela, te postizanje ravnoteže svakog dijela tijela.

Za ozbiljnije zdravstvene probleme jedna terapija sastoji se od najmanje 10-15 tertmana koji se izvde svaki drugi dan. Dan pauze između tretmana služi da se organizam očisti od oslobođenog stresa koji je potiskivan u refleksološke zone najčešće godinama.

Popularnost refleksoterapija stopala „zahvaljuje“ zbog nekoliko svojih odlika a prije svega jer je stopalo dio tijela koji je jako izložen stresu i koji nam služi kao podrum za slaganje svih stresnih situacija.

Podrijetlo refleksoterapije vuče korijene iz Indije i Kine unatrag 5000 godina. Ima i mišljenja da potječe iz raznih indijanskih plemena Južne Amerike ili čak iz Egipta, gdje su pronađeni zapisi na zidnim slikama u grobnici znamenitog faraonskog liječnoka Ankhamora, nastali oko 2330. g.pr.n e.Kasnije je refleksologija prenesena u Grčku i Rim, a pisali su o njoj i Hipokrat (otac moderne medicine 460-377.g.pr.n.e.) i slavni arapski liječnik i filozof Avicena (979.-1037.) Srednjevjekovni zapisi bilježe da je bila posebno popularna na europskim dvorovima za ratnih pohoda.

Comments


Brodarica NET je web sjedište koje na jednom
mjestu okuplja lokalnu grupu pouzdanih i kvalitetnih poduzetnika i pojedinaca s kojima će članovi i posjetitelji moći ostvariti interaktivnu komunikaciju.Copyright 2013 brodarica.net
Brodarica.net nije odgovorna za sadržaj eksternih web stranica.
Oglašavajte kod nas O brodarici.net Kontakt Uvjeti korištenja Privatnost podataka